pátek 9. srpna 2013

Debil, blbeček, debil, blbeček a támhle je vyjímka...dva debilové vedle sebe

Nadpis není nadávka, možná tu jste špatně. Jde o lékařské označení méně inteligentních lidí.

Dlouho se trápím neznalostí a hlavně ignorancí okolních lidí. Copak neví, co je slušné vychování? Neví, že starší mají přednost a můžeme se od nich ledacos naučit? Jak se chovat k dámám? Že nejdříve se vystupuje? Proč se umýt a slušně obléct? Jen si vzpomeň, kdy jsi naposledy něco z toho udělal.
Kam se, sakra, podělo slušné vychování a gentlemanství?! Šlo tam, kam naše vzdělání - do prdele. Rodiče a učitelé, je to na vás.

Strejda vždy nadával, jak se mění používaný slovník v České televizi. Z mého blogu by nebyl nadšen, jenže jazyk se vyvíjí. Poněvadž doba se mění, zrychluje, slova se zkracují nebo se rovnou použije cizí výraz. Stejně jako návyky a zkušenosti lidí. Nikdo nemá na nic čas, ani na slušnost.

Žijete v 21. století a dnes je všechno možný, opravdu. Dokonce i cestování červí dírou. Je možné být slušný a nenechat si srát na hlavu od těch zlých "tam nahoře". Je možné, aby svět byl příjemným a mírumilovným místem pro život. Nevěříte? Udělejte ho takový! Tohle za vás nikdo jiný neudělá.

Zkuste se někdy zamyslet, jak působíte na své okolí. Co si odnesou z vaší přítomnosti? Odejdou spokojeni, protože jim dáte něco navíc? Nadšení do práce, protože jste je namotivovali? Nebo vás jen minou a už jim zkazíte část dne svým macho-egoismem?

Soukromí je přežitek, žijte tak, jako by vás neustále všichni viděli. Bojíte se, že někdo zjistí, co právě děláte? Opravdu ne? Stejně máte v kapse on-line smartphone a naivně klidný svědomí. Nedělejte nic, za co se stydíte. Tohle Vojta Roček trefil výborně, dlouho jsme se o tomto tématu bavili a rozvíjeli ho. Řekl to skvěle.

Nechci, abyste šli do knihovny, nalili si do hlavy zásady slušného chování a začali je maximálně dodržovat. Zamyslete se, jestli se chováte tak, abyste se nemuseli stydět, až někdo vaše chování zveřejní. Uvidíte, že stačí dát málo, ale získáte hodně.

1 komentář:

  1. Place a bet on any one of these fabulous gaming options, and you 카지노사이트 would very properly turn into the big winner of the day. Our bonuses and promotions supply many more the reason why} you should to} sign up at Jazzy Spins. Our welcome bonus alone may get you a hefty amount of money in your participant account, enabling you to play and win at our games. Many more bonuses and promotions are offered a daily basis|regularly|frequently}, so {you have|you've|you may have} much more chances of successful.

    OdpovědětVymazat